POPRIRE = dificultate, greutate, impas, impediment, inconvenient, neajuns, nevoie, obstacol, opreliste, oprire, piedica, popas, stavila, sedere…

                Este una dintre definitiile pe care le gasim in dictionarul explicativ al limbii romane pentru termenul poprire. In executarea silita insa, poprirea este o procedura prin care un creditor urmareste, in baza unui titlul executoriu, sumele datorate datornicului sau de catre o a treia persoana.

         Cel mai des intalnit exemplu este retinerea din salariul debitorului in contul unei datorii. Putem vorbi despre executarea silita prin poprire in cazul sumelor de bani, titlurilor de valoare ori a altor bunuri mobile incorporale pe care o a treia persoana (tertul poprit) le datoreaza debitorului urmarit sau i le va datora – in viitor in baza raporturilor juridice desfasurate sau in curs de desfasurare. Executorul judecatoresc infiinteaza poprirea, la cererea creditorului, daca este competent teritorial la domiciliul/sediul debitorului, ori al tertului poprit.

                  In cazul poprii instituite asupra salariilor sau a altor venituri periodice realizate din munca, ori pensii sau orice alte sume care se platesc debitorului periodic si au ca destinatie asigurarea mijloacelor de existenta ale acestuia, se urmaresc astfel:

 • pana la 1/2 din venitul lunar pentu sumele datorate debitorului cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatii pentru copii;
 • pana la 1/3 din veniturile lunare nete pentru orice alta categorie de sume datorate.

Daca asupra acelorasi sume sunt instituite mai multe popriri, indiferent de natura creantei, retinerea nu poate depasi ½ din venitul lunar al debitorului.

Nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii urmatoarele categorii de venituri:

 • alocatii de stat si indemnizatii pentru copii, ajutoare pentru copiii bolnavi, ajutoare de maternitate, ajutoarele acordate in caz de deces, burse de studii acordate de stat, diurnele sau orice alte venituri cu destinatie speciala.

Executarea silita prin poprire nu se poate desfasura asupra urmatoarelor sume:

 • cele destinate unei afectatiuni speciale prevazute de lege si asupra carora debiorul nu are drept de dispozitie;
 • celor ce reprezinta credite nerambursabile sau finantari primite de la institutii internationale, in vederea derularii de proiecte ori programe;
 • cele ce au ca destinatie plata drepturilor salariale pentru o perioada de cel mult 6 luni de la data infiintarii popririi.

 

 

44 Responses to Poprirea

 1. Iurascu Madalina spune:

  Buna ziua,
  As dori si eu o informatie.
  Mama a contractat un credit de la OTP Bank Brasov. A platit rate din mai 2007 pana in februarie 2010, intarziid la plata ratelor cu cateva zile. In luna martie 2010, la locul de munca s-a primit o scrisoare prin care era anuntata inceperea procedurii de executare silita, prin poprire pe salariu in cuantum de 1/3. Incepand cu data de 12 aprilie a aceluiasi an, i s-au oprit din salariu sume variabile pentru stingerea datoriei, astfel ca in aprilie 2012 s-a oprit ultima rata, atingandu-se astfel cuantumul sumei inscrise in instiintarea de executare silita si anume 13.753 Ron. Mentionez ca nu a primit nici o scrisoare si nu a fost instiintata in vreun fel de majorarile sau scaderile de dobanda, sau ca va fi executata silit. Scrisoare de incepere a procedurii de executare silita a fost trimisa direct la locul de munca, Biroul Resurse Umane. La 2 ani de la inceperea procedurii de executare silita, timp in care datoria ce a fost inscrisa in scrisoare respectiva a fost achitata prin mijlocul mai sus mentionat, a primit o scrisoare de la OTP FAKTORING Z.R.T. prin care i se aducea la cunostinta ca in urma procesului de cesionare a OTP Bank Romania, figureaza cu un debit de 9065,34 Ron reprezentand dobanzile calculate pana acum si de acum inainte. Deci, suma va creste. Deasemenea a primit si o scrisoare de incepere a executarii silite(prima de altfel) prin care i se aduce la cunostinta ca trebuie sa achite datoria mentionata mai sus, precum si cheltuielile de judecata. In aceasta scrisoare este anexata si sentinta judecatoreasca datata din 19.10.2009, sentinta pe care nu am vazut-o pana acum.
  Vreau sa stiu daca e posibil asa ceva? Ca abia dupa 2 ani, timp in care s-a derulat executarea silita, suma de 13.753, suma inscrisa in prima executare silita a fost achitata prin poprire pe salariu, sa se calculeze dobanzile la creditul contractat, sa se ceara plata cheltuielolor de judecata si abia acum sa ni se aduca la cunostinta sentinta judecatoreasca. De ce suma ceruta acum 9065,34 Ron trebuie achitata intr-un alt cont, cont deschis la LIBRA INTERNET BANK S.A., si nu in contul de pana acum care reprezenta contul de credit, cont Deschis la OTP Bank Brasov?

  • executorul.ro spune:

   Nu vad de ce sa se vorbeasca despre o hoatarare judecatoreasca in cazul in care izvorul debitului este un contract de imprumut, insa ea poate exista. Pentru a va lamuri solicitati lamuriri suplimentare care sa fie insotite de documente justificative. In alta ordine de idei, orice persoana fizica sau juridica din Romania are la dispozitie calea contestatiei la executare, in conditiile prevazute de lege.

 2. dumitrascu adrian spune:

  salariu meu net este de 1120,,si cu norma de hrana 1830,,se pune poprire pe toata suma ?,,va multumesc mult

  • executorul.ro spune:

   Daca norma de hrana, asa cum o denumiti dumneavoastra, va este platita in bani, cu alte cuvinte face parte din venitul dumneavoastra net in bani, atunci da poate fi poprita 1/3 din suma sau pana la 1/2 din suma daca exista mai multe popriri.

 3. Aura spune:

  Am un credit ipotecar la o banca.In momentul incheierii contractului de credit,banca a acordat un credit reprezentand 75% din valoarea evaluata a imobilului.Intre timp valoarea acestuia pe piata a scazut.Pentru ca nu mai pot sa achit ratele,voi ajunge la executare silita.Dar din cate am inteles,dupa valorificarea imobilului banca continua sa recupereze din alte bunuri,salariu etc .Va rog sa-mi spuneti daca este adevarat,si daca da,care este ordinea de executare silita.Va multumesc

  • executorul.ro spune:

   Va fi executata intai garantia adusa. Cum in cazul de fata vorbiti despre un credit ipotecar, daca dupa valorificarea imobilului creditorul nu si-a realizat integral creanta, atunci va continua prin celelalte modalitati de executare silita (prin poprire, mobiliara).

 4. executorul.ro spune:

  Va recomand sa va luati din nou un angajament ferm pe care sa il respectati intocmai. In eventualitatea in care puteti, achitati la inceput o suma mai mare.

 5. ioana spune:

  Buna ziua-am o suma de 4000 ron la stat repr impozit si amenzi circulatie. Dintr-un salariu de 1500 lei cat se poate opri prin poprire?????pe hartie scrie in 2 coloane-impozit mijloace de transport si a doua amenzi circulatie…sunt 2 urmariri sau cum ca nu ma pricep deloc.MUltumesc

 6. Curelariu Mariana spune:

  Buna ziua,
  Am un credit la executorul bancar mai bine de un an.( Creditul a fost facut la Unicredit Tiriac)
  Saptamana trecuta s-a pus poprire pe contul meu de 43.540 Euro.
  Saptamana viitoare marti sau miercuri voi achita 23.000 Euro .
  In aceasta situatie mi se va ridica poprire de pe conturi si in decurs de un an va trebui sa platesc diferenta.
  Intrebarea mea: aceasta suma ramasa de 20.000 eur ramane blocata la aceasta valoare sau i se vor mai adauga si alte penalitati d-na executor nu stie sigur, iar cei de la Unicredit Tiriac mi-au zis ca „din cate stiu colegii lor din centrala vor fi penalizari in continuare”.
  N-am reusit sa aflu cat vor fi aceste penalizari si cum se vor aplica.

  In asteptarea unui raspuns multumesc tare mult.
  Doamne ajuta.

  Cu respect Mariana Curelariu

 7. Andrei spune:

  Salut,

  Am o poprire pusa pe salariu de cei de la BRD. Poprirea este de 1/3 din salariul meu dar nu ma descurc cu ce imi ramane si am incercat sa ii contactez sa negociez o suma mai mica. Adica de la 850 Ron la 650 Ron.
  Am fost si am vorbit cu ei in Mai si mi-au spus ca imi vor retine 1/3 pana in decembrie iar in decembrie sa ii contactez din nou in acest sens.
  Stiind ca in luna Decembrie mi se vor vira si jumatate din banii pe luna Ianuarie si ca ei imi vor opri 1/3 din toata suma, riscand sa raman fara bani pana pe 7 februarie 2013 i-am contactat din nou.
  De data asta mi-au spus ca nu pot ridica poprirea desi discutasem cu ei.

  Le-am oferit o varianta si le-am spus sa nu imi ridice poprirea dar sa trimita la Biroul de executare un fel de document care sa ma ajute sa imi retina doar 650 RON din salariu.
  Este posibil asa ceva ?
  Stiu ca prin lege e 1/3 dar ma gandesc ca s-ar putea face ceva atunci cand omul iti zice ca vrea sa plateasca dar e prea mult.
  Exista solutii in cazul asta ? Ce as putea sa fac ?

  Va multumesc mult anticipat,

  Andrei

 8. Margareta loran spune:

  In urma decesului tatalui meu,am „mostenit” o datorie in bani,pe care trebuie sa o achit unei persoane fizice,in urma unui proces pe care l-a avut tatal meu ,cu persoana respectiva. Executorul judecatoresc,ma someaza sa achit suma datorata (6.000 lei +500 euro,pentu daune morale,materiale,chelt. judecatoresti )in termen de o zi.
  Eu lucrez in institutie bugetara,si in afara de salar nu am alte venituri. Va rog frumos sa-mi spuneti daca,as putea plati suma respectiva in mod esalonat,adica printr-o poprire lunara din salariul meu.Si daca da,cum trebuie sa procedez ? Va multumesc.

  • executorul.ro spune:

   sigur ca o puteti achita prin poprire. Solicitati in scris executorului judecatoresc care instrumenteaza dosarul, modalitatea de plata pe care o propuneti, urmand ca acesta sa o faca cunoscuta creditorului. Insa posibilitatea de plata trebuie sa fie conforma cu realitatea…

 9. andra spune:

  Buna ziua! Ma numesc Andra, sunt divortata si am un copil de un an si noua luni. Cat am fost casatorita, am semnat, in 2008, alaturi de fostul sot un contract de credit imobiliar. Am divortat la mijlocul anului 2011, iar din septembrie 2011 nu mai locuiesc in acel apartament. Acum o luna a venit la locul meu de munca decizia de poprire a unei treimi din salariu, decizie care a si fost pusa in aplicare. Inteleg ca fostul sot n-a mai platit nici o rata la banca in ultimul an, iar din motive necunoscute mie, banca nu poate recupera datoria din veniturile lui. Dat fiind ca am un copil mic in intretinere si locuiesc cu chirie, nemaiavand nicio legatura cu apartamentul respectiv, exista vreo posibilitate 1) sa negociez cu banca in vederea reducerii sumei poprite? si 2) sa contest intr-un fel sau altul decizia de poprire? Si o ultima intrebare: inteleg ca, daca creditul a fost in valoare de 100.000 de euro, iar casa e evaluata acum la 60.000 de euro, in caz de executare silita se poate sa fie vanduta cu 45.000 de euro. Ce se intampla cu diferenta pana la 100.000? Creanta este impartita egal fostilor soti, sau sa ma astept sa mi se popreasca doar mie restul de 55.000 de euro? Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  • executorul.ro spune:

   Solutia poate fi ce enuntata chiar de dumneavoastra la punctul 1). Diferenta de pret dupa valorificarea imobilului cu care ati garantat va putea fi recuperata de la ambii debitori(dumneavoastra si fostul sot) dar indestularea se face din patrimoniul celui care are active.

 10. elena spune:

  O informatie ,va rog! un executor judecatoresc ar putea pune propriri pe sumele incasate de la studenti ,la casieria universitatii?

 11. ilie valentina spune:

  in urma divortului am o hotarare judecatoreasca in care fostul sot trebuie sa-mi plateasca cheltuieli de judecata si pensia alimentara din urma,avand un copil in intretinere,in valoare de 2500euro,partaj nu am fakut casa fiind pe numele soacrei desi am investit si cumparat bunuri in casa ,nu-l pot executa in tara desi el lucreaza in spania,stie cineva cum l-as putea executa in strainatate si ce ar trebui sa fac

  • executorul.ro spune:

   In masura in care hotararea judecatoreasca indeplineste conditiile de valabilitate pentru a putea fi pusa in executare, atunci executarea silita va putea fi demarata doar prin urmarirea bunurilor si/sau a veniturilor doar de pe teritoriul Romaniei.

 12. hegedus spune:

  Buna ziua,
  Am un credit ipotecar din 2008, la care in prezent platesc o rata lunara de 1.850 ron…inca vreo 20 de ani…
  Deasemenea m-am pricopsit cu „intoarcerea executarii silite” in urma unor procese cu Petrom ( suntem mii de fosti si actuali angajati,din toata tara, probabil ca stiti ….)
  Executorul se v-a duce la angajator (din contul de salariu nu poate valorifica,deoarece este asigurat la arhiva electronica si doar banca creditoare trage lunar rata….)
  Intrebare: cum pot face si unde sa ma adresez, pentru a „beneficia” de articolul in care se spune ca daca sunt mai multe popriri,sa se faca asupra 1/2 din salariul net?
  Adica ma intereseaza ca ex.de la Petrom sa nu-mi ia 1/3 din salariu ci 1/8, in concurenta cu banca unde creditul se ridica la 200.000 ron, iar datoria la Petrom, la 50.000 ron.
  Mai clar…din jumatatea salariului poprit sa se ia proportional,3/4 banca, 1/4 executorul…evident eu fiind interesat sa achit diferenta pana la intregirea ratei la banca, din mana.
  Va multumesc.

 13. Brasneni Constantin spune:

  Am un credit de nevoi personale luat in 2007 , am achitat ce-am achitat da acu sunt in faliment si nu mai pot plati ratele . Creditul este fara ipoteca pe casa . Am o pensie de 701 lei . Banca-mi va lua casa daca nu mai pot plati ratele ? Cum as putea proceda ? Va multumesc anticipat !

  • executorul.ro spune:

   Falimentul personal inca nu este in vigoare in Romania. DA se poate ajunge la valorificarea bunului imobil pe calea executarii silite in vederea recuperarii creantei chiar daca nu ati semnat un contract de credit garantat cu ipoteca.

 14. Ionut Pop spune:

  Am o sentinta judecatoreasca definitiva si executorie de drept care obliga paratii A si B la plata unor drepturi salariale. B este o regie autonoma iar A este sucursala a lui A. Executorul a infiintat popriri dar B (in calitate de tert poprit) nu a rapuns acestora. Executorul imi cere acum sa apelez la un avocat sa facem validarea popririi. As aprecia daca mi-ati spune ce inseamna aceasta validare si de ce este ea necesara. Multumesc!

  • executorul.ro spune:

   Este nevoie sa investiti instanta de judecata cu o cerere de validare a popririi. Daca tertul poprit nu a instituit poprirea dispusa de executorul judecatoresc, atunci instanta, la cererea dumneavoastra, prin hotarare judectoreasca va obliga tertul poprit la plata sumelor pe care le datora debitorului. Hotararea judecatoresca noua va face obiectul unui nou dosar de executare in care debitorul este insusi tertul poprit ce nu a instituit poprirea dispusa initial.

 15. oana spune:

  Buna ziua!Acum 10 ani am facut un credit ipotecar imobiliar la banca(pentru cumpararea unui apartament).Am platit timp de 10 ani insa acum un an sotul meu a intrat la pensie pe caz de boala si salariul sau a fost injumatatit si nu ne-am mai putut permite sa platim. Acum o saptamana am primit o hartie cu executare silita,desi acum 3-4 saptamani am platit 3 luni ,plus asigurarea la apartament.Acum ne-am revenit cat de cat si putem plati rata,insa ne-a venit o hartie de executare silita.Daca depunem contestatie ,se poate ajunge la o intelegere,sa se puna poprire pe salariul meu si pe pensia sotului?Sau imi ia direct casa?

 16. hegedus spune:

  Buna ziua…am cerut si eu un sfat, parere profesionala de la d-vs…
  vis-a-vis de o rata la banca,1.850 Ron dintr-un salariu de 2.200 Ron si la care urmeaza sa-mi fie poprit din salariu, direct la angajator cu 1/3.Nu-mi vor ramane bani ptr. plata ratei…Cum procedez ptr. a „beneficia” de poprirea cu 1/2 a salariului, care poprire sa se imparta celor doi creditori?
  Va multumesc.

  • executorul.ro spune:

   sa inteleg ca aveti deja doua dosare de executare, dupa cum deja ati precizat, vi se va retine 1/2 din salariu direct de la angajator. Angajatorul va plati sumele retinute catre fiecare dosar de executare in parte. Creditorii se vor indestula din sumele ce reprezinta 1/2 din salariul dumneavoastra.

 17. vasral spune:

  a fost instituita poprirea pe salaraiu prin executare silita fara sa fiu instiintat, adica nu am primit nici un fel de adresa.Ce pot face?

 18. Carina22 spune:

  Buna ziua! Am primit in data de 21 o comunicare in posta pentru o executare silita cu poprire pe salariu. Eu nu pot achita suma datorata dar subt de acord cu poprirea pe salariu. Trebuie sa comunic acest lucru executorului sau astept sa se faca poprirea? Eu mai am o rata la banca. Va fi luata in calcul cand se va face poprirea? Daca am primit aceasta executarea si subt de acord cu ea se poate transforma ulterior in executare silita a bunurilor imovile? Nu imi doresc acest lucru.
  Multumesc anticipat pentru raspuns.

 19. Brasneni Constantin spune:

  Va mai deranjez cu o intrebare , d-le executor !!! Credeti ( sincer ! ) ca instanta ar incuviinta executarea silita pe un imobil pt un credit de nevoi personale fara garantii sau ipoteca in contextul in care fac dovada ca este un contract de adeziune , abuziv , netemeinic si nelegal , nenegociat , chiar daca (stiu !) balanta inclina in favoarea celor care au monopolul de-a tipari bani din nimic !!!??? Cu respect si consideratiune fata de o autoritate a statului ( care nu exista , dupa opinia mea , sincer , clar si nedeghizat ! ) !!!

  • executorul.ro spune:

   Instanta incuviinteaza executarea silita in baza titlului executoriu. Ca urmare a acesteia, executarea silita se desfasoara asupra intregului patrimoniu al debitorului. Va intreb: A obligat banca pe cineva din Romania sa semneze un contract de credit? Daca la momentul semnarii contractului consimtamantul imprumutatului nu a fost viciat, atunci dreptul civil il defineste ca fiind – consimtamant liber exprimat. Cum ii spuneati contractului de credit?… „Adeziune, abuziv, netemeinic, nelegal, nenegociat…” Va doresc succes in dovedirea acestor caracteristici ale contractului de credit!

   • Brasneni Constantin spune:

    Este adevarat ca banca nu a obligat pe nimeni sa semneze vreun contract de adeziune sau ceva de genul dar de ce si de catre cine(M.I-sic!) i s-a permis sa prolifereze in masa astfel de contracte care tin de „politica bancii” si nu de cursul Euribor s.a.m.d ??? D-tra stiti ca aceste contracte sunt abuzuri , inselaciuni si camatarie asupra propriilor d-tra conationali si totusi ( nu prea stiu sigur !)nu vreti sa spuneti adevarul oamenilor onesti , disperati si atacati de caracatita financiar-bancara care-i spoliaza fara scruule !!! N-as vrea ca d-tra sa ajungeti in situatia si in locul unui astfel de seaman al nostru !!!

   • Brasneni Constantin spune:

    ” consimtamintul imprumutatului nu a fost viciat ” – hm , daca este un contract de adeziune este viciat prin insasi natura contractului deci din fasa cum spun neonatologii … d-le executor , cred ca va autoatribuiti o functie pe care nimeni nu va insarcinat cu ea : cea de avocat al sistemului pervertit , corupt si depravat dar … sincer , nu cred c-o faceti consimtind liber exprimat !!!

 20. Brasneni Constantin spune:

  contract de adeziune, contract încheiat, de regulă, între două părţi, dintre care una este un furnizor de bunuri/prestator de servicii, oferite cu caracter repetitiv şi fără modificări semnificative de-a lungul duratei contractuale. Este un contract preformulat, care se încheie prin acceptarea integrală de către beneficiarul servi-ciului/dobânditorul bunului a condiţiilor propuse de cealaltă parte, negocierea în privinţa aspectelor sale esenţiale fiind exclusă. Beneficiarul

  serviciului/dobânditorul bunului nu are decât alternativa de a accepta ca atare sau de a nu încheia contractul. în cazul în care c. de a. este încheiat de un consumator, legiuitorul a prevăzut mecanisme de protecţie, precum, de exemplu, Legea nr. 193/2000 privind clauzele abuzive sau O.G. nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor.

  Art. 1

  (1) Orice contract incheiat intre comercianti si consumatori pentru vanzarea de bunuri sau prestarea de servicii va cuprinde clauze contractuale clare, fara echivoc, pentru intelegerea carora nu sunt necesare cunostinte de specialitate.

  (2) in caz de dubiu asupra interpretarii unor clauze contractuale, acestea vor fi interpretate in favoarea consumatorului.

  (3) Se interzice comerciantilor stipularea de clauze abuzive in contractele incheiate cu consumatorii.

  Art. 2

  (1) Prin consumator se intelege orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in temeiul unui contract care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale.

  (2) Prin comerciant se intelege orice persoana fizica sau juridica autorizata, care, in temeiul unui contract care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in cadrul activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale, precum si orice persoana care actioneaza in acelasi scop in numele sau pe seama acesteia.

  Art. 3

  (1) Prevederile prezentei legi se aplica si bonurilor de comanda sau bonurilor de livrare, biletelor, tichetelor si altora asemenea care contin stipulari sau referiri la conditii generale prestabilite.

  (2) Clauzele contractuale prevazute in temeiul altor acte normative in vigoare nu sunt supuse dispozitiilor prezentei legi.

  Art. 4

  (1) O clauza contractuala care nu a fost negociata direct cu consumatorul va fi considerata abuziva daca, prin ea insasi sau impreuna cu alte prevederi din contract, creeaza, in detrimentul consumatorului si contrar cerintelor bunei-credinte, un dezechilibru semnificativ intre drepturile si obligatiile partilor.

  (2) O clauza contractuala va fi considerata ca nefiind negociata direct cu consumatorul daca aceasta a fost stabilita fara a da posibilitate consumatorului sa influenteze natura ei, cum ar fi contractele standard preformulate sau conditiile generale de vanzare practicate de comercianti pe piata produsului sau serviciului respectiv.

 21. laura spune:

  1. In cazul unei executari silite la un credit garantat cu ipoteca si fidejusiune exista o ordine prestabilita a bunurilor care se executa ? Se prefera poprirea pe conturi sau se trece direct la executare imobil ?
  2. Daca venituirile debitorului sunt realizate in strainatate se pot popri ?
  3. In cazul in care un debitor are overdraft pe contul de salariu de 6 ori salariul sau si se instituie poprire, banca unde este overdraftul si salariul va plati poprirea indiferent daca overdraftul este acoperit sau nu ?
  4. In caz de divort, copilul in ingrijirea mamei, datoriile tatalui in caz de deces se mostenesc de catre copil?

  • executorul.ro spune:

   1. Pot fi demarate simultan toate formele de executare.
   2. Daca le incaseaza in tara.
   3. Va plati poprirea, iar in functie de tipul contractului de credit pentru overdraft, va retine si rata scadenta.
   4. In limita masei succesorale. Cu conditia ca succesiunea sa fi fost deja dezbatuta.

 22. vasral spune:

  creditorul poate fi de acord cu poprirea salariala mai mica de 1/2 din salariu in cazul unui concurs de popriri?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Analytics . .