Desfiintarea popririi

Am scris despre poprire si instituirea ei intr-un articol anterior pe care il poti reciti aici.

Atunci cand prin poprire se ajunge la recuperarea integrala a creantei si a cheltuielilor de executare, suntem in situatia incetarii cauzei pentru care s-a instituit masura de poprire pe salariu sau poprire pe cont.

La indeplinirea obligatiei pecuniare prevazuta in titlul executoriu, executorul judecatoresc din oficiu sau la cererea debitorului poprit, va dispune desfiintarea popririi prin comunicarea catre tertul poprit a unei adrese din care sa reiasa aceasta masura.

Pentru ca in practica se pune intrebarea cine este “obligat“ sa comunice aceasta adresa? Raspunsul este unul simplu. O poate comunica executorul judecatoresc potrivit procedurii comunicarii actelor de procedura ori, debitorul, personal sau prin reprezentant/mandatar ridica adresa prin care s-a dispus desfiintarea popririi si o depune la tertul poprit.
Cea din urma varianta este cea recomandata deoarece masura desfiintarii popririi isi poate face efectul mult mai rapid decat in cazul transmiterii adresei de catre executorul judecatoresc prin intermediul postei.

Prev Post

Poprirea

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie