Noutati
Atributiile executorului judecatoresc (noiembrie 23, 2019 8:16 pm)
TITLUL EXECUTORIU (septembrie 30, 2019 10:55 pm)
Somatie (septembrie 25, 2014 9:40 pm)
Desfiintarea popririi (noiembrie 23, 2013 9:13 pm)
2 ani!? (septembrie 28, 2013 7:39 pm)

Timbru Judiciar

18 martie 2012
1.165 Views

timbru judiciar             Si la executorul judecatoresc ai nevoie de timbru judiciar, fie ca trimiti o notificare sau inregistrezi un dosar de executare.

          Ce este timbrul judiciar?

Timbrul judiciar este obligatia ce revine celor care se adreseaza organelor de justitie, de a plati o taxa de timbru suplimentara, ce se aplica conform reglementarilor  OG nr. 32/1995(la zi), tuturor actiunilor, cererilor, actelor si serviciilor de competenta tuturor instantelor judecatoresti, Ministerului Justitiei, Parchetului General de pe langa Curtea Suprema de Justitie, precum si actelor notariale ce se indeplinesc de catre notarii publici.

Imprimat la cererea si sub controlul Ministerului Justitiei, timbrul judiciar se aplica cauzelor in care se plateste taxa de timbru. Nu se plateste la acele actiuni ce sunt scutite de plata taxei de timbru.

Veniturile incasate din plata acestor taxe sunt folosite pentru functionarea mai buna a instantelor de judecata, achizitionarea de lucrari de specialitate, acordarea de bonusuri angajatilor si alte cheltuieli necesare desfasurarii activitatii judecatoresti. Timbrul judiciar se aplica la introducerea actiunilor, pe copiile sentintelor precum si la exercitarea cailor de atac (apel si recurs).

                   Fizic, timbrul judiciar este format din doua parti. Matca si Timbrul. La aplicare, Matca ramane la dosar, iar Timbrul insoteste actul pentru care a fost solicitat.

timbru judiciar

 

Leave A Comment