Notificare comunicata prin executorul judecatoresc

  Atunci cand spui cuiva ca a primit o notifiare, vei observa cum ridica spancenele, iar in ochii lui poti citi multitudinea de intrebari ce i se deruleaza prin minte.

         “Notificarea este o modalitate juridica larg raspandita in domeniile dreptului ce are rolul de a incunostinta o persoana cu privire la o anumita stare de fapt sau de drept, de a ii comunica o anumita situatie creata, de a o avertiza cu privire la un anumit demers, de a o soma sa faca ceva sau sa nu faca ceva sub o sanctiune expres aratata.”

Notificarea poate fi comunicata prin oricare mijloc de comuncare existent in prezent: prin posta, curierat, fax, email, etc. In toate aceste situatii exista posibilitatea solicitarii unei confirmari de primire, insa aceasta iti poate fi generata doar atunci cand notificarea este receptionata/primita. Ce te faci atunci cand notificarea ta se intoarce exact asa cum ai trimis-o, iar postasul sau curierul iti spune ca nu a fost gasit nimeni la adresa, sau ca destinatarul refuza primirea? Dar atunci cand la email nu ti se raspunde? Esti astfel pus in situatia in care nu vei putea face dovada faptului ca ai incunostintat persoana.  De aceea, chiar daca destinatarul notificarii tale lipseste de la adresa sau refuza primirea, procedura comunicarii notificarii prin executor judecatoresc este opozabila notificatului si isi poate produce efectele. Notificare  prin executorul judecatoresc se comunica intotdeauna deschisa. Parafa executorului va fi aplicata direct pe notificare.

Pentru oricare dintre situatiile ce s-ar putea ivi la fata locului, fie ca notificarea este refuzata, la adresa nu raspunde nimeni ori este inmanata, iar cel care a primit-o  a refuzat sa semneze , executorul judecatoresc are solutiile legale pentru a face ca notificarea comunicata prin intermediul lui sa fie valabil si legal comunicata. Foarte important de mentionat este ca textul notificarii comunicate apartine in exclusivitatea notificatorului, executorul judecatoresc avand doar calitate de “postas oficial”.

Pentru a putea comunica o notificare prin executor judecatoresc ai nevoie de:

Alătură-te discuției

Compare listings

Comparaţie